Върховният съд на САЩ заяви вчера, че трябва да бъде

...
Върховният съд на САЩ заяви вчера, че трябва да бъде
Коментари Харесай

Върховният съд на САЩ нанесе тежък удар на администрацията на Байдън с ключово решение

Върховният съд на Съединени американски щати съобщи през вчерашния ден, че би трябвало да бъде възобновена имиграционната политика, принуждаваща претендентите за леговище да изчакват в Мексико, до момента в който им бъде назначена дата за изявление - тежък удар за администрацията на президента Джо Байдън, съобщи Франс прес.

В рамките на програмата " Останете в Мексико " на някогашния президент Доналд Тръмп десетки хиляди немексикански претенденти за леговище - множеството от Централна Америка, бяха върнати от другата страна на границата, с цел да чакат резултата от молбите си.

Администрацията на Байдън бързо стартира да анулира тази оспорвана политика, наречена публично " протоколи за отбрана на мигрантите ". Инициативата извървя дълъг път в американската правосъдна система, което накара администрацията на Байдън да изиска Върховният съд да отсрочи подновяването на програмата.

В малко неподписано разпореждане Върховният съд съобщи през вчерашния ден, че " молбата за отсрочване... е отхвърлена ". Според документа тримата прогресивни съдии от Върховния съд - Стивън Брайър, Соня Сотомайор и Елена Каган, са декларирали, че биха разрешили отлагането.

Случаят може да бъде трансфериран в по-ниска, апелативна инстанция, допуска Агенция Франс Прес.

Министерството на вътрешна сигурност изрази страдание, че Върховният съд е отказал отсрочване, и увери, че до решението на апелативния съд " добросъвестно ще съблюдава постановлението " на висшите съдии.

Групи, защитаващи правата на имигрантите, също стачкуваха против решението на Върховния съд. То " принуждава към възобновяване на политиката " Останете в Мексико " и е напряко грубо ", съобщи Яел Шахър от основаната във Вашингтон правозащитна организация " Рефюджийс интернешънъл ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР