Върховният съд на САЩ отхвърли оспорването от страна на републиканците

...
Върховният съд на САЩ отхвърли оспорването от страна на републиканците
Коментари Харесай

Върховният съд на САЩ отхвърли иск срещу имиграционната политика на администрацията на Байдън

Върховният съд на Съединени американски щати отхвърли оспорването от страна на републиканците на политиката на администрацията на Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в, която дава приоритет на депортирането на имигранти, за които се счита, че съставляват максимален риск за публичната сигурност или са били хванати на границата, съобщи Асошиейтед прес.

Съдиите гласоподаваха с 8-1 гласа, с цел да разрешат дълго блокираната политика да влезе в действие, като признаха, че няма задоволително пари или работна ръка за депортирането на всички към 11 милиона души, които се намират нелегално в Съединени американски щати.

Делото беше едно от двете каузи, засягащи имиграцията, които бяха решени през днешния ден, като другото удостовери член от федералния закон, употребен за гонене на хора, които предизвикват противозаконната имиграция. 

По делото за депортиране Луизиана и Тексас твърдяха, че федералният имиграционен закон изисква от управляващите да задържат и експулсират нелегално пребиваващите в Съединени американски щати, даже в случай че те не съставляват никакъв риск.

Но съдът постанови, че щатите въобще не са имали право да подават искове.

Делото демонстрира постоянно употребена от републиканските основни прокурори и други чиновници правосъдна тактика, която съумява да забави самодейностите на администрацията на Байдън, като се обръща към другарски настроени към републиканците съдилища, показва АП. 

В настрана решение, обвързвано с имиграцията, което също беше оповестено през днешния ден, съдът удостовери член от федералния закон, който се употребява против хора, които предизвикват противозаконната имиграция.

Със 7-2 гласа съдиите възвърнаха наказателната присъда на мъж от Калифорния, Хеламан Хансен, който предложил осиновявания на възрастни, за което лъжливо твърдял, че ще докара до американско поданство. Според държавното управление минимум 471 души са платили на Хансен до 10 000 $ всеки, или общо над 1,8 милиона $.

Мярката не разрешава склоняването или насърчаването на лица, които не са жители на Съединени американски щати, " да дойдат, да влязат или да обитават " в Съединените щати нелегално, в това число за финансова полза, уточни Ройтерс. Предвидената присъда по този закон е до пет години затвор. Този период се усилва на 10 години, в случай че лицето, което предизвиква, прави това за персонална финансова полза,предаде Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР