Върховният съд на Пакистан отмени смъртна присъда, наложена на християнката

...
Върховният съд на Пакистан отмени смъртна присъда, наложена на християнката
Коментари Харесай

Пакистански съд отмени смъртната присъда на християнка, обвинена в богохулство

Върховният съд на Пакистан анулира смъртна присъда , наложена на християнката Ася Биби, наказана за осквернение през 2010 година, написа " Гардиън ".

Изданието отбелязва, че значимото решение е взето след огромно закъснение . Съдът е приветстван за смелостта на фона на закани за принуждение и митинги от ислямски организации.

Върховният съд, който е от трима висши съдии с ръководител Сакиб Нисар, заяви решението в Исламабад тази заран - три седмици след постигане до решение. Забавянето беше последвано от закани да се провеждат огромни митинги и да се убият съдиите, в случай че не потвърдят смъртната присъда.

 Снимка 386733
Източник:

47-годишната фермерка, майка на четири деца, беше наказана на обесване за осквернение през 2010 година Тя вбеси мюсюлмански фермери, откакто нейните съседи й създали забележка да не пие вода от тяхна чаша, тъй като не е мюсюлманка. Когато те поискали да одобри исляма, тя отказала, след което тя била упрекната от хора, че е обидила пророка Мохамед.

Ася Биби ще бъде освободена.

Съдиите подчертаха, че няма солидни доказателства за осъществено закононарушение. Тримата очевидци, дали показания против нея, показали спорни истории.

Съдебното решение провокира митинги на недоволни мюсюлмани.

 Снимка 386732
Източник:
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР