Върховният съд на Иран е потвърдил смъртната присъда на иранец

...
Върховният съд на Иран е потвърдил смъртната присъда на иранец
Коментари Харесай

Иран ще екзекутира американски шпионин

Върховният съд на Иран е удостоверил смъртната присъда на иранец по обвиняване в шпионаж в интерес на Централно разузнавателно управление на САЩ. Според държавните медии той е споделял секретна информация за нуклеарната стратегия на Техеран с американската разследваща организация, съобщи AP.

Съдебен представител разпознава хипотетичния разузнавач като Амир Рахимпур и съобщи, че той скоро ще бъде осъден. Говорителят не посочи защо действие е упрекнат Рахимпур, нито неговата вързраст или специалност, само че съгласно държавната организация ИРНА Рахимпур получавал пари от Централно разузнавателно управление на САЩ, с цел да споделя информация за нуклеарната стратегия на Иран.

В известието се споделя, че Рахимпур, " до момента в който бил в контакт с американската шпионска организация, е спечелил доста пари като възнаграждение, до момента в който се опитвал да ѝ съобщи информация от нуклеарната стратегия на Иран " и " е бил разпознат, съден и наказан на гибел и наскоро Националният висш съд е удостоверил присъдата, и с Божията воля той скоро ще бъде осъден ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР