Върховният съд на Индия отказа във вторник да легализира еднополовите

...
Върховният съд на Индия отказа във вторник да легализира еднополовите
Коментари Харесай

Върховният съд на Индия казва, че няма правомощието да легализира еднополовите бракове

Върховният съд на Индия отхвърли във вторник да легализира еднополовите бракове, само че съобщи, че страната е длъжна да признае връзките сред ЛГБТК и да ги отбрани от дискриминация.

Конституционен правосъден състав от петима съдии, основан да преглежда значими въпроси от закона, стартира да изслушва мнения, които желаят узаконяване на еднополовите бракове през април, като причините бяха завършени през май.

Застъпници, представляващи близо две дузини вносители споделиха, че е време Индия да третира ЛГБТК общността в страната като равноправни жители според нейната конституция.

Но тяхната присъда гласи, че хартата не подсигурява главно право на брак, което би се популяризирало върху еднополовите двойки според съществуващия закон. < p> „ Определянето на закона за брака е в областта на Народното събрание и щатските законодателни органи “, ръководителят на Върховния съд D.Y. Чандрачуд сподели по време на присъдата си.

Чандрачуд добави, че Индия към момента е длъжна да признава еднополовите връзки и да пази хората в тях от дискриминация.

„ Нашата дарба да изпитваме обич и обвързаност един към различен ни кара да се усещаме хора “, сподели той от аварийна пейка.

„ Този ​​съд призна, че равенството изисква куиър синдикатите и куиър хората да не бъдат дискриминирани. “

Въпреки това новината беше посрещната с отчаяние от тези, които се бяха събрали пред съда с вярата да отпразнуват Индия да стане втората Азиатска пълномощия отвън Тайван за узаконяване на еднополовите бракове.

„ Не сме удовлетворени от каквото и да е споделил съдът “, сподели 27-годишният Сидхант Кумар пред Агенция Франс Прес.

„ Това продължава от години, ние се борим за правно признание “, добави той. „ Трябва да останем мощни и да продължим битката си. “

Вносителите на петицията споделиха, че одобряването на еднополовите бракове ще им помогне да получат достъп до някои от правните преимущества на брака, в това число осиновяване, застраховка и завещание.

„ Пълен безпорядък “

Но хиндуисткото националистическо държавно управление на министър-председателя Нарендра Моди твърдо се опълчи на еднополовите бракове и сподели, че всяка смяна зависи от Народното събрание, а не от съдилищата.

„ Всяка интервенция... би предизвикала цялостен безпорядък с деликатния баланс на персоналните закони в страната и в признатите публични полезности ", сподели държавното управление в своето подаване.

" Съвместният живот като сътрудници и половите връзки от лица от един и същи пол... не е сравнимо с концепцията за индийска фамилна единица за брачен партньор, брачна половинка и деца ", се прибавя в него.

Браковете се уреждат от фамилните закони за съответни религии, като Закона за мюсюлманския брак и Закона за брака на индуистите.

Съдиите са били обсъждане дали Специалният закон за брака от 1954 година, който разрешава бракове сред хора от разнообразни касти и религии, може да бъде уголемен.

Епохално решение през 2018 година анулира английския закон от колониалната ера, криминализиращ гей секса, а предходната година съдът постанови, че неженените сътрудници или еднополовите двойки имат право на обществени помощи.

(AFP)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР