Върховният представител по външната политика и сигурност Жозеп Борел е

...
Върховният представител по външната политика и сигурност Жозеп Борел е
Коментари Харесай

Борел към всички в ЕС: Дайте боеприпаси за Украйна!

Върховният представител по външната политика и сигурност Жозеп Борел е изпратил писма до всички министри на защитата на страните членки, в това число и България, в които упорства да бъдат обезпечени муниции за Украйна, налични в складовете им, предаде БНР.

На взаимен брифинг Борел, генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг и министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба осъдиха изказването на президента Владимир Путин, че Русия замразява присъединяване си в контракта за редуциране на стратегическите нападателни оръжия. Общото в изявлението им е, че съгласно тях една година след нашествието в Украйна Путин не демонстрира, че е подготвен за мир, а тъкмо противоположното, както и, че Китай може да оказва помощ на Русия. 
-->
Само преди ден служеният министър на външните работи Николай Милков съобщи, че страната ни няма да доставя муниции на Украйна. 

" Войски в Украйна няма да бъдат изпращани. България към този момент е изпратила въоръжение съгласно опциите ни и съгласно потребностите на управляващите в Киев. Няма по какъв начин да дадем и повече оръжие на Украйна, защото опциите на българската войска са такива ", пък сподели служебният боен министър Димитър Стоянов в " Лице в лице " преди ден, припомня dir.bg. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР