Върховният представител на Европейския съюз по външната политика и сигурността

...
Върховният представител на Европейския съюз по външната политика и сигурността
Коментари Харесай

ЕС настоява за незабавно и безусловно прекратяване на войната в Украйна |

Върховният представител на Европейския съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел настоя през днешния ден съветският президент Владимир Путин неотложно и абсолютно да приключи войната в Украйна, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Европейски Съюз осъжда най-решително зверствата, за които се оповестява, че са били осъществени от съветските въоръжени сили в завзети и след това освободени украински градове, сподели той в изказване по повод случилото се в Буча.

Според него картината с доста цивилни жертви, както и унищожаването на гражданска инфраструктура, демонстрират същинското лице на жестоката война, която Русия води против Украйна и украинците. Клането в Буча и други украински градове ще стане част от листата на зверствата, осъществени на европейска земя, прибавя Борел.

В изказването на висшия ръководител на Европейски Съюз по външна политика се споделя още, че причинителите на военни закононарушения и други тежки нарушавания, както и виновните държавни чиновници и военни ръководители, ще бъдат подведени под отговорност. Европейски Съюз поддържа всички ограничения за търсене на отговорност за нарушавания на правата на индивида и на интернационалното филантропично право в Украйна от съветските въоръжени сили, става ясно още от текста.

" Напълно поддържаме следствието на прокурора от Международния углавен съд за военни закононарушения и закононарушения против човечеството, както и работата на Комисията за следствие към Върховния комисариат на Организация на обединените нации за правата на индивида. Европейски Съюз подкрепя украинския основен прокурор и гражданското общество, които събират и съхраняват доказателствата за военните закононарушения ", означи още Борел.

По думите му ЕС ще продължи работата по въвеждане на спомагателни наказания против Русия.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР