Върховният представител на Европейския съюз (EС) за външните работи и

...
Върховният представител на Европейския съюз (EС) за външните работи и
Коментари Харесай

EС разкритикува Русия за човешките права и милитаризацията в Крим

Върховният представител на Европейския съюз (EС) за външните работи и политиката на сигурност разкритикува остро Русия за обстановката с човешките права в Крим шест години след референдума за статута на полуострова, написа основаното в Брюксел издание New Europe, представено от организация " Фокус ".
Върховният посланик на Европейски Съюз уточни възходящата милитаризация на Кримския полуостров, която заплашва пейзажа на сигурността в Черноморския район, защото жителите са изправени пред систематични ограничавания на главните свободи, като независимост на изложение, вяра или убеждения и асоцииране, както и правото до спокойно събиране. 
В изказване Европейски Съюз прикани за цялостно съблюдаване на интернационалните стандарти за правата на индивида на полуостров Крим, с цел да се подсигурява, че публицистите, правозащитниците юристите в региона на защитата се употребяват от правото да работят без значение и без ненужна интервенция и заплашване. 
От името на Европейски Съюз Борел повтори уговорката на Блока за „ цялостно използване “ на политиката за непризнаване на анексията на Автономна република Крим и град Севастопол от Русия. Борел също осъди построяването на моста на Керченския пролив без единодушието на Украйна и даде обещание поддръжка за териториалната целокупност и суверенитет на Украйна, в това число посредством наказания. 
Европейски Съюз прикани Русия да приключи натиска върху кримските татари и възбраната за активността на техния Меджлис. „ Освен това Руската федерация би трябвало да спре да трансформира демографската конструкция на популацията, като трансферира личното си гражданско население на полуострова “, се споделя още в изказването.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР