Върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп

...
Върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп
Коментари Харесай

Борел предлага да се осигуряват по 5 млрд. евро годишно за отбраната на Украйна в следващите 4 г

Върховният представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел заяви, че е предложил да бъдат обезпечавани по пет милиарда евро годишно за защитата на Украйна в идващите четири години. След днешното съвещание на европейските външни министри в Брюксел той означи, че предлагането ще бъде разисквано в детайли в края на август, предава Българска телеграфна агенция.

Руският президент Владимир Путин употребява глада като оръжие даже и против страните, които се въздържат да осъдят противозаконното клане в Украйна, съобщи Борел. Без никакво съображение Русия обстрелва украинските морски пристанища, попречва свободното мореплаване в Черно море и заплашва, че ще възприема всички кораби там като военни, добави той.

По неговите думи Москва ще се възползва от нарасналите цени на зърното, провокирани от личните ѝ дейности с отдръпването от договорката за експорт на украинската годишна продукция през Черно море. Вярваме, че интернационалната общественост би трябвало да отвърне уверено на умишлените дейности на Путин за предизвикателство на апетит по света, сподели висшият представител.

Той добави, че по въпроса с Турция Европейски Съюз е уверен, че развиването на мощни двустранните връзки е от съвместен интерес. По неговите думи е належащо превъзмогване на разликите с Анкара.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР