Върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп

...
Върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп
Коментари Харесай

ЕС: Русия разпространява конспиративни теории за вируса

Върховният представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел открои Русия и Китай като съществени външни сили, разпространяващи дезинформация в общността по отношение на пандемията с ковид.

В тирада пред пленарното съвещание на Европейския парламент той съобщи: „ Дезинформацията от съветските източници разпространяваше тайни теории и дирижираше акции, чиято цел бяха Европейски Съюз, неговите страни-членки и съседи с изказванията за липса на взаимност и вътрешна рецесия в Общността, които сееха комплициране. Китайските източници пък представяха системата си като най-хубавата и най-добре оборудваната против пандемията и виняха демократичните страни за отговора им против нея “.

„ Да се лъже не е нито ново, нито толкоз плашещо единствено по себе си. Това, което ме безпокои е, че имаме вяра прекомерно лековато на тези неистини. Трябва да станем по-критични и устойчиви като общество ", сподели от своя страна заместник-председателят на Европейската комисия, отговарящ за полезностите и прозрачността Вера Йоурова, съобщи БНР.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР