Върховният касационен съд (ВКС) реши: Действащото право в България не

...
Върховният касационен съд (ВКС) реши: Действащото право в България не
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Поздравявам ВКС за решението за смяната на пола

Върховният касационен съд (ВКС) реши: „ Действащото право в България не планува опция съдът да допусне смяна на данните по отношение на пола, името и единния цивилен номер в актовете за гражданско положение на молител, който твърди, че е транссексуален “. Това написа във Facebook водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, оповестиха от пресцентъра на партията.

Чух доста обвинявания против Българска социалистическа партия и мен в частност, че тематиката не е значима и настояща, добавя Нинова. „ Имаме ли сили и темперамент да кажем ясно: за нас българите децата и фамилията са полезност, а Конституцията на страната и върховенството на закона стоят над всичко. Поздравления на Върховен касационен съд за решението “, добавя водачът на Българска социалистическа партия.

Вчера излезе решение на Върховния касационен съд по тълкувателно дело. Съдиите споделят, че правото, настоящо на територията на България, не планува опция за смяна на данните в документите за гражданска регистрация на молител, който твърди, че е транссексуален. Съдът се базира на това, че „ откритият правопорядък на територията на Република България схваща понятието „ пол “ единствено в биологичния му смисъл и не разрешава съдът да допусне смяна в формираните актове за гражданско положение по отношение на пола на транссексуално лице “.