Върховният касационен съд окончателно присъди по 7 години затвор за

...
Върховният касационен съд окончателно присъди по 7 години затвор за
Коментари Харесай

По 7 години затвор получиха петимата полицаи за смъртта на Чората

Върховният касационен съд дефинитивно присъди по 7 години затвор за петимата служители на реда, упрекнати за гибелта на Ангел Димитров – Чората.
 Държавата заплаща 50 хиляди евро кръвнина на околните на Чората Димитров умря през 2005 година в Благоевград при полицейската интервенция "Респект ". Подсъдими за гибелта му са служителите на реда Мирослав Писов, Георги Калинков, Борис Механджийски, Янко Граховски и Иво Иванов.
Върховният касационен съд анулира оправдателните присъди и върна делото за ново разглеждане от различен състав на последната инстанция, откакто съдът в Страсбург установи нарушавания на Конвенцията за отбрана на правата на индивида.
Съдът подлага на критика неналичието на следствие за това по какъв начин е планувана и следена от управляващите полицейската интервенция от времето, когато основен секретар на Министерство на вътрешните работи беше Бойко Борисов.
Мирослав Писов дефинира присъдата като политическа и непосредствено упрекна шефа на Върховен касационен съд Лозан Панов. Според него присъдата е част от проект за завладяване на властта.
„ Това е една политическа акция на групата на Лозан Панов, която още през цялото време организира своето отношение към българската полиция. В случая ние сме представители на българската полиция, която е изпълнявала задания по противопоставяне на опиати и полова употреба. Това е политическо решение, тъй като то осъжда 17 души, български професори, които са постановили, че гибелта на лицето по време на тази полицейска интервенция няма връзка с
дейностите на полицаите”, разяснява Писов пред bTV.
Борис Механджийси, който също е измежду обвинените, към този момент е наведен в пандиза. Другите двама са си по домовете, а петият живее със фамилията си в Германия.
Писов сподели, че по-късно ще отиде до полицията в Благоевград.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР