Върховният касационен съд окончателно оправда бизнесмена Гриша Ганчев, който беше

...
Върховният касационен съд окончателно оправда бизнесмена Гриша Ганчев, който беше
Коментари Харесай

Гриша Ганчев чист като сълза - нямал скрити данъци от държавата

Върховният касационен съд дефинитивно оправда предприемача Гриша Ганчев, който беше упрекнат като началник на проведена незаконна група за укриване на близо 700 000 лв. неплатени налози от продажбата на захар.

Той е оневинен и по обвиняването, че е заплашвал с ликвидиране някогашния шеф на Национална агенция за приходите Красимир Стефанов, оповестиха от Върховен касационен съд.

Припомняме ви, че следствието против предприемача стартира преди 10 години, когато той, синът му Данаил и още няколко души бяха задържани при шумна акция в страната.

Според висшите магистрати обаче няма събрани доказателства - служебните връзки сред членове на надзорния и управителния съвет на " Литекс Комерс " и сътрудниците им да са прераснали в незаконни зависимости.

" Апелативният спецсъд е изследвал всеки аргумент на обвиняването и е подчертал недоказаността на изказванието за събиране на подсъдимите за координиране на волята им да правят данъчни закононарушения през 2012 година ", написа в претекстовете към оправдателната присъда.

Според съда експедициите на захар, въз основа на договорите за отговорно бранене, не могат да се одобряват като продажба и затова не е настъпило данъчно събитие, което да изисква фактуриране и включването на фактурите в дневниците за продажби и справките-декларации по Закона за Данък добавена стойност.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР