Върховният административен съд (ВАС) спря изпълнението на заповедта за развъждане

...
Върховният административен съд (ВАС) спря изпълнението на заповедта за развъждане
Коментари Харесай

Съдът отмени забраната за развъждане на норки у нас

Върховният административен съд (ВАС) спря осъществяването на заповедта за отглеждане на норки в страната, съобщават от гражданската организация " Невидими животни ".

Заповедта бе издадена от някогашният министър на околната среда и водите Борислав Сандов. Неговите претекстове бяха, че този скотски тип е непознат и съставлява заплаха за българската природа.

От организацията показват, че срещу заповедта е подадена тъжба от единствената плантация за норки у нас, обвързвана със семейство Ангелови, притежателите на птицекланици " Градус ". Административният съд в София-град отхвърли жалбата на частника, само че Върховен административен съд анулира решението на своите сътрудници. По този метод бе спряно предварителното осъществяване на заповедта за отглеждане на норки в страната.

От гражданската организация " Невидими животни " реагираха остро на решението на Върховния административен съд. Според деятелите това решение обрича хиляди норки на гибел. По думите на членът на организацията Стефан Димитров убиването на животните ще продължи до момента в който делото се проточва с години.

Определението на съдиите от Върховен административен съд не преглежда причините на Министерството на околната среда, нито публичния интерес. Съдиите употребяват доводите на притежателите на фермата за норки, като обосновават решението си само с финансовите вреди, които компанията би понесла от възбраната, споделят още от организацията.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР