Върховният административен съд (ВАС) остави в сила решение на Административен

...
Върховният административен съд (ВАС) остави в сила решение на Административен
Коментари Харесай

Върховният съд потвърди решението за рекултивация на производствените депа на ТЕЦ Марица 3

Върховният административен съд (ВАС) остави в действие решение на Административен съд-Хасково, което касае несъблюдение на наставление за рекултивация на две депа за индустриални боклуци от Топлоелектрическа централа " Марица 3 ".

Това са сгуроотвали " Горен бюк " и " Галдушки ливади ", които се намират надлежно в землището на Димитровград и на с.Черногорово, община Димитровград, околност " Янева кюприя ".

Върховните магистрати одобриха, че решението е вярно и първоинстанционният съд е разискал всички относими към разногласието доказателства. Решението е постановено в сходство с точното пояснение и използване на материалния закон и като законосъобразно и обосновано следва да бъде доказано, разясняват от Върховен административен съд.

На Топлоелектрическа централа " Марица 3 " е указано в границите на 12 месеца след преудстановяване на употребата, да извърши техническата рекултивация, включително ремонт на построените непрекъснати уреди (съществуващи тръбопроводи) на всеки един от двете депа. На 22.07.2022 година длъжностни лица от Регионална ревизия по околната среда и водите - гр. Хасково, са направили планова инспекция на депата и са създали констатации (констативен протокол № 991/22.07.2022 г.), че техническата рекултивация на двете секции не е осъществена.

Констативният протокол е подписан от проверяващия екип и от присъствалия представител на сдружението - еколог в " Топлоелектрическа централа Марица 3 " АД. Последният не е изложил възражения по отношение на констатациите. Въз основа на откритото при инспекцията шефът на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Хасково е издал оспореното Предписание № 97/25.07.2022г., с което е указал на Топлоелектрическа централа " Марица 3 " АД гр. Димитровград в период до 30.09.2022 година да приключи дейностите по техническа рекултивация на двете депа за индустриални боклуци.

Решенето на Върховен административен съд е дефинитивно и не предстои на обжалване .
 Топлоелектрическа централа
Топлоелектрическа централа " Марица " възобновява работа през идната година

Централата е направила усъвършенствания за 2 милиона лева
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР