Върховният административен съд определиОт 2002 г. досега съществуват различни разпоредби

...
Върховният административен съд определиОт 2002 г. досега съществуват различни разпоредби
Коментари Харесай

Скорост 140, а не 120 км/ч, е разрешена на магистрала

Върховният административен съд дефинира
От 2002 година до момента съществуват разнообразни разпореждания в закона и правилника за придвижване по пътищата

У нас, в Полша и Германия се кара най-бързо

Ограничението за скорост на автомагистрала от 120 км/ч, записано в Правилника за използване на Закона за придвижване по пътищата, въпреки и категорично да не е анулирано, е изгубило мощ и не работи. Това постанови Върховният административен съд (ВАС), заяви правният уебсайт “Лекс”.

През лятото 56-годишен жител от Димитровград внесе тъжба във Върховен административен съд, с която изиска да бъде анулиран текстът от Правилника, тъй като опонира на Закона за придвижване по пътищата. През 2002 година Народното събрание приема корекция в ЗДвП за 130 км/ ч оптимално позволена скорост, а през 2012 година - 140 км/ч. Втората корекция е в действие и сега. Въпреки, че по-ниската стойност съществува в правилника, той е подзаконов нормативен акт от 1996 година, който е изнемощял през 1999 година с приемането на закона, в който се дефинират стойностите на скоростта, сочи тричленният състав на Върховен административен съд.

С позволена скорост до 140 км/ч българските автомагистрали са измежду “най-бързите” в Европа. По разпореждане на Върховна административна прокуратура от през вчерашния ден служители от районното министерство и от организацията за пътна сигурност започнаха инспекции за положението на знаците и маркировките по автомагистрали поради злополуката с македонския рейс на “Струма”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР