Върховният административен съд е обявил за незаконна заповедта, с която

...
Върховният административен съд е обявил за незаконна заповедта, с която
Коментари Харесай

Незаконно е спирането на строежа на Изабела Сярова

Върховният административен съд е оповестил за противозаконна заповедта, с която кметът на „ Младост “ Десислава Иванчева спря градеж а на Изабела Сярова в региона.

През февруари предходната година инвеститорката направи гладна стачка пред Столичната община поради непозволеното прекъсване на градежа й на триетажна офис постройка с магазини и кафене против бл. 64 в „ Младост 1 “. Впоследствие се оказа, че заповедта е неаргументирана. Това бе доказано от градоустройствената комисия към общинския съвет и от основния проектант на София Здравко Здравков. Те предложиха на Иванчева да анулира нареждането си за прекъсването на градежа. То бе оповестено за нелегално и на равнище областен съд. Самата Иванчева издаде заповед за продължение на обекта, с която обаче не анулира предната за прекъсването.

Нареждането за прекъсването на градежа е оповестено от съда за незаконосъобразно. „ По делото е открито, че не са налице основни отклонения от утвърждения капиталов план по чл.154, ал.2, т.5 Закон за устройство на територията, на каквито се базира заповедта и по отношение на които е подредено прекъсване осъществяването на всички СМР по градежа “, написа в решението на Върховния съд.

Инвеститорката към този момент строи обекта си, само че ще съди Иванчева за пропуснати изгоди от хиляди левове.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР