Върховните съдии са се произнесли по три жалби на дружеството,

...
Върховните съдии са се произнесли по три жалби на дружеството,
Коментари Харесай

Съдът: Действията на БАБХ срещу ”Евролаб” са незаконни frognews.bg

Върховните съдии са се произнесли по три тъжби на сдружението, свързани с издадени от изпълнителния шеф на Агенцията заповеди и писма, прецизира БНР.

Обжалваните документи са издадени сред 17 и 19 май тази година.

Ключово е първото решение, обвързвано с тъжба на " Евролаб " в Хасковския административен съд с гледище за преустановяване дейностите на БАБХ на границата.

Първоинстанционният съд отхвърля, само че в този момент висшите магистрати анулират разпореждането и подреждат неотложно и абсолютно да бъдат прекъснати дейностите на органи и длъжностни лица от Агенцията, изразяващи се в недопускане на чиновници на сдружението да правят товаро-разтоварна активност и да извършват функционалности си.

Върховните съдии одобряват, че дейностите по ограничение на достъпа на оператора до стоките не се основават на закона и на административен акт.

Второто дело в Административния съд София – град (АССГ) е против тъжба на изпълнителния шеф на БАБХ. Там има отвод от разглеждане жалбата, което е доказано и от висшите съдии.

Третото дело пред Върховния административен съд също е по тъжба. Делото е оставено без почитание от АССГ, само че висшите административни съдии са приели, че това не е вярно и връщат за разглеждане делото всъщност от първоинстанционния съд.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР