Върховната Рада на Украйна предупреди, че на територията на Чернобил

...
Върховната Рада на Украйна предупреди, че на територията на Чернобил
Коментари Харесай

Пожари край АЕЦ в Чернобил разнасят радиация, предупреждава Украйна

Върховната Рада на Украйна предизвести, че на територията на Чернобил горят най-малко 7 разнообразни пожара. Те са видяни от сателитни фотоси на спътника Sentinel-2 на Европейската галактическа организация.

„ Вероятно пожарът е зародил вследствие на бомбардировки от страна на Русия, да вземем за пример снаряд. Може и да е тенденциозен палеж “, се споделя в известието.

Съгласно Класификационните знаци за изключителни обстановки, критериите за пожар в зоната на изключване не би трябвало да надвишават размера от 0,05-0,2 кв. км, само че настоящото положение на зоната на пожара надвишава тези числа десетки пъти.

Irpin, Ukraine burns in this Sentinel-2 imagery from 21 March 2022

— Aram Shabanian (@ShabanianAram)

Във връзка с пожарите, радиационните опасности нарастват в радиус от 10 километра към атомната електроцентрала в Чернобил.

Нови сателитни фотоси от Maxar Technologies също демонстрират пожари от военни удари и възходящи наводнения от река Ирпин.

Снимките, направени в понеделник, разкриват позиции на съветската артилерия, западно от държаната от Русия авиобаза Антонов и северозападно от столицата Киев.

Citra satelit di Irpen, Mariupol dan Chernigov pada tanggal 21 Maret

— Yuar (@Yuar301)

На сателитните фотоси се виждат и вреди от съветски военни удари в Ирпен, северозападно от Киев. Два разнообразни пожара има в централната част на Ирпен, покрай градската администрация и до жилищни здания.

Други два пожара могат да се видят измежду група здания покрай учебно заведение в града и до жилищен регион край езеро.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР