Върховната касационна прокуратура започва проверка на предоставена концесия в Национален

...
Върховната касационна прокуратура започва проверка на предоставена концесия в Национален
Коментари Харесай

Стартира проверката на концесията в Национален парк „Пирин”

Върховната касационна прокуратура стартира инспекция на предоставена концесия в Национален парк „ Пирин ”. Сигналът, по който ще се прави инспекцията, е на Политическа партия „ Зелените ”. Проверката би трябвало да бъде осъществена в двумесечен период, оповестиха от прокуратурата, съобщи Българска национална телевизия.

Оттам разясняват, че на 26 февруари до основния прокурор е постъпил сигнал от Политическа партия „ Зелените “, в който са изложени обстоятелства за позволени голям брой нарушавания на настоящото законодателство при подписване и осъществяване на контракт за отдаване на концесия на територия в Национален парк „ Пирин ”. 

Иска се осъществяване на инспекция за действителния притежател на концесионера „ Юлен “ АД, както и определяне на нарушавания от страна на този концесионер, свързани главно с използването на площи, доста надвишаващи размера на концесионната територия по контракт и с съществуването на обекти на трети лица там.

Поставят се и въпроси по отношение на позволения за ново строителство, издадени на концесионера, само че попадащо отвън зоната на територията по контракт, както и по отношение на съгласуваност сред „ Юлен ” АД и федерация по ски, с оглед приемане и разходване от същата на средства от държавния бюджет.

Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди осъществяване на персонална инспекция от прокурор от Върховна касационна прокуратура поради съдържащите се в сигнала данни за закононарушения срещу околната среда, както и закононарушения по работа от представители на изпълнителната власт.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР