Върховната касационна прокуратура (ВКП) образува наказателно производство за престъпления по

...
Върховната касационна прокуратура (ВКП) образува наказателно производство за престъпления по
Коментари Харесай

Прокуратурата разследва престъпления по служба в агенция Медицински одит

Върховната касационна прокуратура (ВКП) образува наказателно произвеждане за закононарушения по работа в Изпълнителната организация „ Медицински одит “, излиза наяве от известие на уеб страницата на държавното обвиняване.
В хода на осъществената от Върховната административна прокуратура (ВАП) инспекция са открити случаи на настъпила гибел в лечебни заведения, по които изпълнителната организация е правила инспекции, само че не е била сезирана прокуратурата.
Всички материали от инспекцията на ВАП са изпратени до Върховната касационна прокуратура, която на 7 юни образува досъдебно произвеждане за закононарушение по работа, осъществено в интервала от 1 януари 2017 – 31 декември 2017 година
В хода на инспекцията е открито, че чиновници в организация "Медицински одит " са надвишили правата си за да се набави за проверяваните физически и юридически лица полза - да не им бъдат съставяни актове за административно нарушаване, да не им бъдат налагани административни санкции и да не им бъдат налагани санкции.
Инспекцията е установила, че изпълнителният шеф на организация "Медицински одит " е утвърдил няколко документа, които опонират на законодателството. Така да вземем за пример можело да се прави инспекция без писмена заповед, допускала се опция да не се сформира констативен протокол при инспекция по документи в организацията и при липса на нарушавания и други
Същевременно от Върховна административна прокуратура (ВАП) са разкрили случаи, при които едвам в отчета се показват установените нарушавания.
По този метод заключителният отчет до изпълнителния шеф на ИАМО предхожда съставянето на актове за определяне на административни нарушавания, въз основа на които същият орган взема решение за налагане или не на административно наказване.
Всички материали, касаещи смъртни случаи в лечебни заведения, са изпратени по подготвеност на съответните окръжни прокуратури, с оглед осъществяване на инспекция за възможни закононарушения по член 123 Наказателен кодекс /причиняване на гибел при професионална непредпазливост/.
От ВАП са сезирали министъра на опазването на здравето.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР