Върховната административна прокуратура възложи на няколко министри спешни проверки за

...
Върховната административна прокуратура възложи на няколко министри спешни проверки за
Коментари Харесай

Три министерства и КЕВР спешно разследват аварията в шламохранилището на „Топлофикация Перник“

Върховната административна прокуратура разпореди на няколко министри незабавни инспекции за аргументите за повредата в шламохранилището на „ Топлофикация Перник “ ЕАД. По случая се самосезира и Окръжната прокуратура в града.

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова, министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова, министърът на околната среда и водите Емил Димитров, както и ръководителят на Комисията за енергийно и водно контролиране Иван Иванов би трябвало да основат незабавна организация за осъществяване на незабавна инспекция.
Протестна подписка: Жители на Перник желаят шламохранилището да спре работа (ОБЗОР) Все още са забележими и вредите от повредата, която остави града без топла вода повече от седмица
На 7 май дигата на шламохранилището стартира да пропуща вода и се стигна до евакуация на живущите в региона.

Проверката би трябвало да откри аргументите за повредата, позволено ли е нарушение на разпоредбите за употреба на оборудването и на осъществените строителни действия, и да предприеме деяние по санкциониране на отговорните лица.

Прокуратурата изисква от способените органи да вземат и незабавни ограничения за премахване на нарушаванията и последствията от тях за запазване на околната среда и гарантиране на естествен безвреден живот на хората.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР