Върховната административна прокуратура (ВАП) сезира министъра на земеделието, храните и

...
Върховната административна прокуратура (ВАП) сезира министъра на земеделието, храните и
Коментари Харесай

Прокуратурата проверява изсичането на вековна гора край Котел

Върховната административна прокуратура (ВАП) сезира министъра на земеделието, храните и горите да извърши незабавна инспекция, обвързвана със сеч на вековна дъбова гора край Котел, оповестиха от пресцентъра на държавното обвиняване.

Прокуратурата се е самосезирала по медийни изявления. Проверката би трябвало да обясни проблема, като се проучат плануваните по лесоустройствения план мероприятия. Трябва да се обясни по кое време и какви дървесни типове са маркирани, какъв тип е сечта-изборна, групова или други, какъв е типът на добива - за бичене, фурнир или шперплат и защо тъкмо са маркирани дърветата.

Също по този начин ще се изследва съгласувана ли е сечта с Регионална инспекция за опазване на околната среда, както и изпълнена ли е процентно до 25 %, с оглед съществуването на вододайна зона и други

Информацията от инспекцията следва да бъде систематизирана в отчет, в който да бъдат отразени посочените констатации, позволени нарушавания, формирани административни и административно наказателни производства, както и ограничения за прекратяване на нарушаванията. Докладът би трябвало да бъде изпратен до ВАП в най-кратък период.

Преди дни природозащитникът Атанас Русев заяви във фейсбук групата " Да запазим горите ", че над 2500 кубика дърва от вековна гора се изсича над Котел и се изнася с над 85 тира.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР