Върховната административна прокуратура /ВАП/ проверява заповедите на Министерството на околната

...
Върховната административна прокуратура /ВАП/ проверява заповедите на Министерството на околната
Коментари Харесай

Прокуратурата проверява заповедите на МОСВ относно защитена зона "Комплекс Калиакра"

Върховната административна прокуратура /ВАП/ ревизира заповедите на Министерството на околната среда и водите по отношение на предпазена зона "Комплекс Калиакра ", оповестиха от държавното обвиняване.

На 5 август министърът на околната среда и водите Нено Димов анулира заповед РД-526 от 21 юли 2017 година, с която вкара забрани за избрани селскостопански действия в границите на предпазена зона "Комплекс Калиакра ", част от европейската мрежа Натура 2000. Това стана след предписание на премиера Бойко Борисов и с оглед зародилото напрежение измежду жителите в региона на общините Каварна, Шабла и Балчик.

Държавното обвиняване е образувало кореспонденция по изявления в средствата за всеобщо осведомление и предприе инспекция за правда по отношение на издаване на заповед щ РД-526/21.07.2017 година на министър Димов.

ВАП са поискали копия от административната кореспонденция по издаване на посочената заповед и от документите за предпазена зона "Комплекс Калиакра ". Също по този начин са изискали материали за метода на основаването на картен материал и координатен указател на границата на предпазената зона.

След изследване на съответните данни, прокуратурата ще вземе решение какви ограничения да предприеме.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР