Върховната административна прокуратура сезира премиера Бойко Борисов, министъра на здравеопазването

...
Върховната административна прокуратура сезира премиера Бойко Борисов, министъра на здравеопазването
Коментари Харесай

Прокуратурата сезира премиера и оперативния щаб да преценят ефективността на противоепидемичните мерки

Върховната административна прокуратура сезира премиера Бойко Борисов, министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев и ръководителя на Националния действен щаб ген. Венцислав Митафчийски да преценяват успеваемостта на подхванатите краткотрайни противоепидемични ограничения против COVID-19.

Държавното обвиняване цитира две заповеди на здравния министър, които регламентират удължаването на изключителната епидемиологична конюнктура и упорства способените органи да ги преразгледат и при нужда да се вкарат нови правила за ограничение на болестта.

Причината е увеличеният брой на новозаразените през последните две седмици, базирайки се на данните от Националната осведомителна система, от които е видно фрапантно повишаване на броя на позитивните проби при извършените проучвания за съществуване на ковид.

"Компетентните органи следва да преценяват организацията и контрола по отношение на осъществяването на заповедите за към този момент въведени противоепидемични ограничения и да дават неотложно на ВАП информация ", пишат от държавното обвиняване.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР