Върховната административна прокуратура извършва проверка на решенията на КЕВР, с

...
Върховната административна прокуратура извършва проверка на решенията на КЕВР, с
Коментари Харесай

Прокуратурата подхвана новата цена на водата в Бургас, Ямбол и Враца

Върховната административна прокуратура прави инспекция на решенията на КЕВР, с които се утвърждава бизнес проекта на ВиК операторите в Бургас, Ямбол и Враца.
Решенията на КЕВР са от 30.11.2017 година и касаят проектите за развиване на активността на опериторите за интервала 2017 - 2021 година Именно на база тези решения, преди няколко дни Регулаторният орган взе решение за повишаване на цената на вотата. Срещу решението се разгласи първо националният омбудсман Мая Манолова, а Българска социалистическа партия провежда и митинг на столичния бул. "Дондуков " по време на закритото съвещание на комисията.
Върховната административна прокуратура се самосезирала и ревизира и законосъобразността на решение № Ц-34 на КЕВР от 15.12.2017г. за новите цени за 2018г.
На 19.12.2017г. е извършена работна среща сред екипите на госпожа Ася Петрова, заместител на основния прокурор при ВАП и госпожа Мая Манолова, омбудсман на Република България за разискване на учредения за оборване на горецитираните решения и сезиране на прокуратурата за незаконосъобразно повишение цената на водата.
Проверката на ВАП продължава.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР