Върховната административна прокуратура е поискала от началника на строителния контрол

...
Върховната административна прокуратура е поискала от началника на строителния контрол
Коментари Харесай

Прокуратурата иска проверка строил ли е ненужно Божков на вилата на Тодор Живков

Върховната административна прокуратура е поискала от началника на строителния надзор да ревизира дали хазартният необут Васил Божков е строил " излишно " във вила " Аглика ". Намиращият се на Витоша парцел е употребен преди време като резиденция от Тодор Живков. След това вилата става благосъстоятелност на Емил Кюлев, а след гибелта му е продадена на Божков.

В прокуратурата е била формирана кореспонденция, откакто са постъпили данни за ненужни преустройства на парцела. От известието на държавното обвиняване не излиза наяве какво значи излишно преустрояване и кой прави тази преценка.

" Следва да се проведат огледи на място като се изискат и всички относими данни, в това число статут на терена, право на благосъстоятелност или на градеж, влезнали в действие кадастрални, общи и подробни устройствени проекти. По време на инспекцията е належащо да се наблюдава целия капиталов развой, включващ всички съставни елементи и законови условия, сходство на разрешението за градеж (ако има такова) с условията на нормативните актове, както и позволени ли са нарушавания ", написа в известието.

Това е следващ епизод към вилата на Божков. Още в края на януари прокуратурата и Министерство на вътрешните работи влязоха в резиденцията на предприемача. На пуснатите от проверяващите фрагменти имаше картини, антики, пури и първокласни коли.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР