Върховна касационна прокуратура възложи извършване на проверка на МВР с

...
Върховна касационна прокуратура възложи извършване на проверка на МВР с
Коментари Харесай

Николай Неделчев Си Купи Много Скъпи Картини От Софийска Галерия! Това, Което Го Сполетя Ще Ви Потресе!

Върховна касационна прокуратура разпореди осъществяване на инспекция на Министерство на вътрешните работи с оглед съдържащите се данни за осъществено закононарушение срещу собствеността, написа trafficnews.bg.

В началото на 2019 година законодателят инкриминира дейностите на фалшификаторите на творбите на живописта, скулптурата, графиката или археологически предмети или обекти, както и дейностите на лицата, в това число и търговците, които ги оферират за продажба или пускат в послание като достоверни.

Предвидена е наказателна отговорност и за лицата, които дават погрешни изводи за достоверността на творбите на изкуството.

За определяне на самоличността на фалшификатора и за откриване на осъществените закононарушения, ВКП е упълномощила на ГДНП осъществяване на съответни дейности за снемане на пояснения от жалбоподателя, от лицата, с които е контактувал, в това число и от които е закупил творбите.

Колекционерът Неделчев ще бъде поканен да съобщи на ГДНП творбите на живописта, за които е алармирал. Възложено е и правене на експертна информация от Министерство на културата, която да отговори на въпроса дали показаните за проучване творби на изкуството съставляват оригинали или са имитации.

Определен е едномесечен период за осъществяване на инспекцията.
Tags: ОЩЕ СКАНДАЛИИНТРИГИЛЮТИ ЧУШКИАФЕРИ
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР