"Върховна касационна прокуратура не ни позволи да оповестим информация за

...
"Върховна касационна прокуратура не ни позволи да оповестим информация за
Коментари Харесай

ВКП забрани изнасянето на информация за Пеевски

"Върховна касационна прокуратура не ни разреши да оповестим информация за някогашния народен представител Делян Пеевски ". Това съобщи зам.-председателят на ДАНС Станислав Станчев по време на съвещание на краткотрайната парламентарна комисия "Магнитски ", съобщи кореспондент на БГНЕС.

От думите му стана ясно още, че държавната организация е предоставила информация на държавното обвиняване и добави, че те биха могли да дават данни, само че единствено в случай че получат позволение и имат документ, потвърждаващ това.

Атанас Славов от "Демократична България " сподели, че сега против Пеевски се прави прокурорска инспекция, а не следствие и смятат за непозволена възбраната да се изнася информация, защото няма следствие против някогашния народен представител.

От "Има подобен народ " желаеха да се даде информация дали има свързани лица с Пеевски, които да са давали средства за митингите, а Тома Биков от ГЕРБ попита дали има сегашни депутати, които имат връзка с лица от листата "Магнитски ".

Станчев посочи, че против някогашния народен представител тече следствие и има досъдебно произвеждане. Той не пожела да разгласи още информация за лицата по "Магнитски ", защото се притеснява, че по този метод ще стане обект на прокуратурата и увери, че всичко, което им е вменено от закона е направено.

Председателят на комисията Надежда Йорданова разяснява, че не е сюрпризирана от казаното в зала.

"Предвид съществуването на следствена загадка, отхвърлят да дадат информация ", сподели тя. Според нея обаче обществото има право да знае какво се е случило и за какво контролните системи в България не са сработили и ни бше зашлевен пестник, тъй като не работим добре. Тя сподели, че е извънредно обезпокоена от това, че държавното финансово разузнаване и Българска народна банка, които не виждат проблем.

"Вие да чухте, че след 02.06 са почнали инспекции, с цел да открият по какъв начин по този начин не са сработили ограниченията. Аз не чух такова нещо. Още по-притеснителното е, че дейната информация за рисковите покупко-продажби е почнала да идва след 2.06 ", добави Йорданова и разясни, че е неприемливо да чакаме интернационалните ни сътрудници да ни правят работата.

По време на съвещанието и в отговор на народен представител стана ясно, че от ДАНС не могат да разкрият дали финансовото разузнаване знае за изтеглените от намиращия се в Дубай обвинен предприемач Васил Божков 70 млн. лева и се разбра, че на подобен вид транзакции може да се противодейства в 15-дневен период.

"Изключително дълъг период е това, следите очевидно са заличени. В 21 век те обработват сигнали на хартия ", разяснява още ръководителят на краткотрайната комисия.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР