Върховна касационна прокуратура и Апелативна прокуратура – Пловдив взеха на

...
Върховна касационна прокуратура и Апелативна прокуратура – Пловдив взеха на
Коментари Харесай

Извънредно решение за 19-г. Петър, убил двама приятели в Пловдивско

Върховна касационна прокуратура и Апелативна прокуратура – Пловдив взеха на специфичен контрол досъдебно произвеждане, водено от Окръжна прокуратура – Пловдив, по отношение на 19-годишен лидер на лек автомобил, предизвикал пътнотранспортно произшествие с двама починали и двама ранени младежи край гр. Пловдив.

На 12 ноември 2020 година, П.М., на 19 година, е притеглен като обвинен от Окръжна прокуратура – Пловдив за това, че на 11 ноември 2020 година, на път III – 375 Пещера – Пловдив, при ръководство на лек автомобил, е нарушил разпоредбите за придвижване по Закона за придвижване по пътищата и по несъобразителност е предизвикал гибел на Т.Б., на 16 година, и В.В., на 17 година, както и междинни телесни повреди на Н.Л., на 16 година, и Г.Н., на 17 година, като от действието е настъпила гибел на повече от едно лице и телесна щета на повече от едно лице, оповестиха от държавното обвиняване.

Няколко дни преди случая обвиненият П.М., в региона на Асеновград, спукал задна дясна гума, на лек автомобил БМВ, негова благосъстоятелност. Приятел му дал аварийна, а развалената той дал за ремонт в Пловдив.

На 11 ноември 2020 година, към 15,20 часа, П.М. с ръководеното от него БМВ, тръгнал от Стамболийски към Пловдив, с цел да вземе отремонтираната гума. В автомобила пътували и потърпевшите Т.Б., В.В., Н.Л. и Г.Н., които желали да го съпроводят. На предна дясна седалка се намирал Н.Л., зад лидера бил седнал Г.Н., в средата - В.В. и до него Т.Б. Петимата спрели за малко на крайпътна бензиностанцията в село Кадиево.

После траяли в посока Пловдив, като П.М. управлявал автомобила с към 100 км/ч. Свидетелите Н.Л. и Г.Н. гледали в телефоните си, а останалите разговаряли и се смеели. В този миг, макар че се движел по прав сектор от пътя, обвиненият П.М. изгубил ръководство над автомобила, не съумял да овладее зигзагообразните придвижвания на задната му част, излязъл от очертанията на пътното платно и в региона на задна дясна врата се блъснал в крайпътно дърво.

На място дошъл екип на Спешна помощ и полицейски чиновници. П.М. бил тестван с механически средства за съществуване на алкохол и опиати в кръвта, като полевите проби са били негативни. При пътнотранспортното произшествие са умряли В.В. и Т.Б., а на Н.Л. и Г.Н. били породени телесни повреди.

Обвиняемият П.М. е имал шофьорска брошура от 31 май 2019 година Той не е осъждан.

Спрямо П.М. е взета мярка за неотклонение „ гаранция “ в размер на 2 000 лв.. С разпореждане на наблюдаващия прокурор на му е отнета книжката.

Досъдебното произвеждане е в дейна фаза на следствие. В момента се изчакват само резултатите от назначена химическа експертиза, след което следва уточнение на обвиняването и привършване на следствието, показват от прокуратурата.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР