Върховна административна прокуратура е разпоредила на министъра на транспорта по-строг

...
Върховна административна прокуратура е разпоредила на министъра на транспорта по-строг
Коментари Харесай


Върховна административна прокуратура е разпоредила на министъра на транспорта по-строг контрол и

Върховна административна прокуратура е разпоредила на министъра на превоза по-строг надзор и инспекции по отношение на газовите уредби на колите.

Поводът са изявления в медиите за автомобили с газови уредби, които са инсталирани нелегално. Колите не минавали годишен механически обзор на горивната система и по този способи били евентуално рискови.

Прокуратурата се е самосезирала поради изказванията, че не се спазват изискванията при първичната инспекция или при осъществяване на периодически обзор на коли с уредби, които разрешават работата на мотора с полутечен нефтен газ и сбит природен газ /ВНГ или СПГ/.

ВАП преценява, че пълномощията за надзор са предоставени на органите на Изпълнителна организация „ Автомобилна администрация “, а налагането на наказания е в пълномощията на министъра на превоза, осведомителните технологии и известията, се показва в известие от прокуратурата.

По този мотив от държавното обвиняване са " заели " министъра на превоза, осведомителните технологии и известията за осъществяване на ограничения на територията на страната за съблюдаване нормативните условия.

Указано е в период до 19.02.2018 година ВАП да бъде известена за взетите решения и подхванатите дейности.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР