Върховият консултативен орган на Китай, който включва политически и бизнес

...
Върховият консултативен орган на Китай, който включва политически и бизнес
Коментари Харесай

Върховият консултативен орган на Китай започна годишната си сесия

Върховият съвещателен орган на Китай, който включва политически и бизнес водачи, стартира през днешния ден годишната си сесия с 2057 делегати, оповестиха държавни медии, представени от ДПА.

Китайската национална политическа консултативна конференция ще продължи до сряда и ще се застъпи с годишната сесия на Общокитайското заседание на народните представители.

Двете сесии са най-важното политическо събитие за годината в Китай.

Те трябваше да стартират на 5 март, само че бяха отсрочени поради ковид. Решението на държавното управление те да се състоят в този момент демонстрира убеденост в способността на Китай да държи под надзор разпространяването на вируса.

От общо 2151 делегати на Китайската национална политическа консултативна конференция, 2057 бяха на откриването на сесията в Голямата зала на народа в Пекин, съобщи Синхуа.

На него бяха, както всекидневно, президентът Си Дзинпин и другите членове на Политбюро, висшето управление на Китайската комунистическа партия.
Пекин поддържа подобряването на системата и механизма, свързани с конституцията и главния закон на Хонконг и Макао, съобщи на днешния конгрес Ван Ян, ръководител на Китайската национална политическа консултативна конференция, съобщи Ройтерс.

Най-важният ден от двата форума ще е утрешното разкриване на парламентарната сесия, когато министър председателят Ли Къцян се чака да разгласи задачите за икономическия напредък за годината.

Китайската стопанска система се сви с 6,8 % през първото тримесечие поради обвързваните с ковид ограничавания.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР