Въпросният имот не е отбелязан в декларацията му пред КПКОНПИ,

...
Въпросният имот не е отбелязан в декларацията му пред КПКОНПИ,
Коментари Харесай

Грандиозен скандал с луксозния имот на Асен Василев: ,,Забравил“ да го опише пред КПКОНПИ?!

Въпросният парцел не е маркиран в декларацията му пред КПКОНПИ, оповестява Уикенд.

Оказва се, че вицепремиерът в оставка Асен Василев, крие луксозна къща в центъра на София на стойност 4 млн. лв..

Фаворитът за министър председател на Политическа партия е „ не запомнил “ да опише многоетажния парцел, находящ се на столичната улица „ Чаталджа “ в декларацията си пред КПКОНПИ.

Бдителни съседи разкриват, че парцелът, който е приключен неотдавна постоянно засичали Асен Василев. Освен това споделят, че чести посетители в голямото здание са Даниел и Виолета Лорер. Именно там се провеждали и някои от най-конспиративните срещи на досегашните ръководещи от Политическа партия.



Запознати разкриват, че градежът на скъпия парцел стартирал преди към две години. За да бъде сбъднат той, Асен Василев бутнал няколко дребни постройки, намиращи се на улицата.

Други пък настояват, че вицето в оставка купил прекрасен парцел на мястото и го трансформирал в топ имение с първокласен ремонт, в който вложил стотици хиляди левове.

Според съседи това е най-луксозният парцел. Освен това мълвата носи, че новата облага на вицепремиера в оставка разполага със специфичен асансьор за коли от подземния паркинг до изхода на улицата.

Съседите на Асен Василев настояват, че той живее във въпросния парцел от към година. Дивят се, че я строял в продължение на две години, събаряйки доста първокласен двуетажен парцел. Разкриват, че къщата има и пети мансарден етаж, който продължава във вътрешността в двора. Освен това палатът разполагал с извънредно съвременен фитнес и забележете – ресторант.

В същото време според показаната от него декларация пред КПКОНПИ, той има единствено апартамент в София с повърхност 54 кв. м. В нея не се загатва и дума за първокласната му къща. Историята на парцела обаче се оказва повече от впечатляваща. При все, че публично се води офис постройка, парцелът приютява Асен Василев в моментите, в които желае да се усамоти за настоятелен диалози.

В реалност не се постанова финансовият министър в оставка да разказва парцела пред КПКОНПИ, поради обстоятелството, че не се води негова персонална благосъстоятелност.

Въпросният парцел е благосъстоятелност на едно от сдруженията, в които харвардският ученик има присъединяване – „ Ств Консултинг “. При все, че компанията е със непретенциозен капитал на стойност едвам 99 лева, върти бизнес в Европа и Азия и годишно регистрира доходи от милиони левове.

Именно въпросната компания е притежател на впечатляващо първокласната постройка, ситуирана в централната част на София. Експерти я правят оценка на най-малко 4 млн. лв.. Фирмата е софтуерна като прави усещане, че до май предходната година, неин едноличен притежател е бил точно Асен Василев.

Ставайки министър обаче трансферира първокласният парцел на близкия си сподвижник Марио Сотиров и това прави отсъствието на парцела в декларацията му пред КПКОНПИ изцяло законно. Сотиров поема парцела, както и компанията за програмен продукт, ставайки шеф на сдружението, защото според закона министрите нямат право да са притежатели на компании.

Въпреки това към днешна дата Асен Василев продължава да живее във въпросния първокласен парцел като се е настанил на третия етаж. От няколко месеца при него живее и майка му.

За въпросната първокласна къща се разчу през предходната година, когато арх. Вихра Карапетрова сигнализира в обществените мрежи, че Василев е отказал да й заплати 28 хиляди лв. за свършената от нея работа. Тя даже се обърнала към съда, с цел да си получи направената сума.

След като пробвала по всякакъв начин да си вземе дължимата й сума, само че без триумф, тя била принудена да се обърне към правосъдната институция, която да принуди хасковлията да й се изплати.

Тя се жалва, че Василев бил наказан с изпълнителен лист още през зимата, когато никой не бе чувал за него, само че все пак не съумяла да си вземе парите.

Карапетрова разкрива, че Асен Василев изплатил дължимата й сума месец, откакто влезнал в изпълнителната власт, с цел да избегне обществен скандал.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР