Въпросите в NBA около формата и смисъла на провеждане на

...
Въпросите в NBA около формата и смисъла на провеждане на
Коментари Харесай

Близо 400 точки на ходoм: Мачът на Звездите не е това, което беше

Въпросите в NBA към формата и смисъла на осъществяване на Мача на звездите не престават с цялостна мощ и тази заран, откакто видяхме върхове да падат в Индианаполис.

Там в обичайна среща на определените от почитателите най-хубави в лигата, тимът на Изтока победи с 221:186 този на Запада.

Разделени съгласно отборите в двете Конференции на NBA, водени от капитаните Янис Адетокумпо и ЛеБрон Джеймс, звездите просто се забавляваха, хвърляха топката отвред без никаква отбрана против тях и счупиха за следващ път върхове за ефикасност.

Досега не се бе случвало отбор да минава 200 точки даже в този мач, който е пресилено да бъде наименуван мач.

Въпросите към това дали няма метод да се сътвори по-сериозна конспирация и цялото това шоу да стане " по-гледаемо " не са от през днешния ден. Но са изключително настоящи, откакто по тематиката приказва даже комисионерът на NBA Адам Силвър.

" Мисля, че ще гледаме добър мач, а играчите ще положат старания да го изиграят за победа ", предсказа той преди срещата.

Не се сбъдна. Вместо това гледахме по какъв начин всички на игрището се радват и оставят Тайръс Халибъртън да хвърля тройки отвред, а той е добър в това - вкара 10 от 12 опита. Без опозиция.

Резервата на Запада Карл Антъни Таунс наниза 50 точки, като евентуално няма толкоз и на тренировките с тима си Минесота. На почивката Изтока бе вкарал 104 точки. Не падна под 50 за нито една от четирите четвърти.

Разбира се, бе представление до някаква степен... Със забивките на Янис, скритите пасове на Букър и Дончич, закачките сред играчите.

Но няма по какъв начин професионален баскетболен мач в 48-минутен формат да мине без никаква конспирация, единоборство или най-малко опит за игра в отбрана.

Точно година по-късно си задаваме същите въпроси - написа в разбора си медията ESPN. - Тогава в Солт Лейк Сити гледахме веселба, все едно игра на баскетбол в двора с другари.

Нямаше никакъв опит, никакво изпитание или спортен детайл. Сега нещата бяха същите. И полемиките няма да спрат.

Може би е време за смяна на шоуто в средата на сезона, което е традиция за NBA. "

Силвър бе очевидно отчаян, когато връчваше трофея на спечелилите след края, долу на терена, написа dir.bg. И не го спести в думите си на микрофона.

" Вие сте спечелилите - сподели той, давайки купата на Янис и тима на Изтока. - Освен това вкарахте и рекордните 211 точки в историята... Вероятно и за това би трябвало да получите поздравления... " Преди последните думи имаше пауза, а шефът на NBA не бе по никакъв начин ухилен и удовлетворен, до момента в който ги изричаше.

В последните 10 години другите три обичайни спорта на щатите на най-високо равнище - американският футбол, хокеят и бейзболът, трансформираха форматите на своите Мачове на звездите, с цел да ги създадат гледаеми и завладяващи за феновете.

Причината - фрапантно паднал интерес от тв аудиторията.

NBA има същия проблем и евентуално ще търси решение.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР