Въпросът за прехвърлянето на западни танкове в Украйна не беше

...
Въпросът за прехвърлянето на западни танкове в Украйна не беше
Коментари Харесай

Военните министри на САЩ и Германия не разрешиха въпроса за танковете за Украйна

Въпросът за прехвърлянето на западни танкове в Украйна не беше решен на среща сред министъра на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин и немския му сътрудник Борис Писториус. Това заяви телевизионната компания CNN, базирайки се на източници. Според тях „ макар персоналната акция на напън, провеждана от Остин, въпросът с доставките на танкове остава неуреден “ в навечерието на срещата на западните министри на защитата в американската авиобаза Рамщайн в Германия.

Източници на малкия екран считат, че немските управляващи " надали ще трансформират позицията си " по този въпрос. Според CNN няколко високопоставени представители на американската администрация показват неодобрение от позицията на немското държавно управление.

Днес в американската авиобаза Рамщайн в Германия ще се организира постоянна среща на западните министри на защитата, на която ще се разиска по-нататъшната помощ на Киев, в това число въпросът за прехвърлянето на танкове „ Леопард ”. Писториус ще съставлява Германия на срещата.

В сряда вестник „ Зюддойче цайтунг ”, базирайки се на източници, заяви, че немският канцлер Олаф Шолц е уведомил по телефона президента на Съединени американски щати Джо Байдън за единодушието си да позволи доставката на бойни танкове „ Леопард 2 ” на Киев, само че при изискване, че Съединени американски щати, от своя страна, ще даде на Украйна танкове „ Ейбрамс ”. Както прецизира изданието, американският водач в диалога не е удостоверил изрично проектите за прекачване на „ Ейбрамс ” на Украйна. /БГНЕС

Вашингтон / САЩ
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР