Въпросът за германските репарации за Полша от Втората световна война

...
Въпросът за германските репарации за Полша от Втората световна война
Коментари Харесай

Берлин: Въпросът с военните репарации за Полша е затворен

Въпросът за немските репарации за Полша от Втората международна война е затворен на държавно равнище, съобщи външният министър на Германия.

" Знам, че тази тематика интересува доста хора във вашата страна. Германия се усеща виновна, само че въпросът за репарациите от позиция на немското държавно управление е затворен ", сподели Аналена Баербок на конференция в полската столица Варшава, където взе участие в двудневния Варшавски конгрес за сигурност.

В понеделник външният министър на Полша Збигнев Рау подписа дипломатическа нота с искане за военни репарации от Германия за нацистката окупация през Втората международна война.



На 1 септември беше оповестен парламентарен отчет за полските загуби, претърпени вследствие на немската експанзия и окупация през 1939-1945 година, в който те се правят оценка на близо 1,3 трилиона евро.

" Полското общество към момента е травмирано от немската инвазия през 1939 година, което лимитира и попречва опциите за по-нататъшно развиване и задълбочаване на полско-германските връзки ", съобщи Рау след срещата си с Баербок във Варшава.



Двамата висши дипломати разискаха настоящата интернационална сигурност и анексирането от Русия на четири украински области предходната седмица.

" Европа още веднъж е очевидец на огромна война ", сподели Рау на обща конференция и добави: " Съгласни сме, че войната би трябвало да завърши с възвръщането на цялостната териториална целокупност на Украйна, с подвеждането под отговорност на причинителите на военни закононарушения и с изплащането на репарации от Русия ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР