Въпросът опира до морал, смята босът на Тетевен Иван Цветков;

...
Въпросът опира до морал, смята босът на Тетевен Иван Цветков;
Коментари Харесай

Картотеката на Спас Байрев предизвика суматоха в българския волейбол

Въпросът опира до морал, счита босът на Тетевен Иван Цветков;
Ако договорът влиза в действие от 23-ти, няма проблем, регистрират от ДК

Страхотна блъсканица и разнообразни обвинявания провокира новината на „ Тема Спорт”, че Спас Байрев е получил картотека и може да играе за Арда в последните три дуела на отбора от постоянния сезон в Суперлигата. Ръководството на Лигата и федерацията на процедура бяха упрекнати в липса на морал поради позволението на отбора от Кърджали да уреди диагонала, макар че до края на трансферния прозорец (10 януари), той към момента е с настоящо наказване за приложимост на допинг (канабис).

„ Прегледахме деликатно наредбата и правилника на Лигата. От това, което видяхме, мога да кажа, че най-вероятно юридически Байрев е картотекиран правомерно. Никъде не е записано, че състезател, който е с настоящо наказване за допинг, няма право да получи картотека и да подпише контракт, като след това получи права да играе, откакто глобата му изтече. Въпросът тук опира до морал. И дали по този начин в действителност не слагаме в неравно състояние другите клубове. В началото на сезона разясняваме по какъв начин всичко сякаш би трябвало да е по разпоредбите, само че ето, че някои съумяват да ги заобиколят. Дори да подадем контестация, когато Байрев влезе в игра, не виждам по какъв начин това ще промени нещо. След като не е написано, че не може, значи може. Явно обаче правилникът би трябвало да се промени и това да не се повтаря, тъй като в действителност, когато сме в края на сезона, сходни прехвърляния и картотеки могат да трансформират изрично развоя на годината”, сподели пред „ Тема Спорт” шефът на Тетевен Волей Иван Цветков .

От трансферната комисия оповестиха пред нашата редакция, че нямат отношение по проблема. За сметка на това от дисциплинарната такава оповестиха, че има единствено един метод Байрев да е получил картотека. „ Не знам какъв тъкмо е договорът му, само че ще ви кажа следното – в случай че в него има експлицитна уговорка, че влиза в действие след приключване на наказването, т.е. от 23 февруари, то няма проблем волейболистът да бъде картотекиран от 10 януари. Досега не е имало сходен проблем, само че по устав, при съществуване на такава уговорка, всичко е по разпоредбите. Ако няма обаче, тогава нещата се променят”, съобщи Румен Атанасов .

Потърсен бе и антидопинговият център. Оттам изрично обявиха, че за тях няма никакъв проблем Спас Байрев да играе за Арда, стига това да се случи след края на неговото наказване.

„ Ако глобата му е изтекла, няма проблеми той да играе. Единствено ни вълнува дали интервалът е минал или не. Останалото зависи от правилника на всяка една обособена федерация.”

Владимир ИВАНОВ, " Тема Спорт "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР