Въпросът е защо Боташ дава само възможност за ползване на

...
Въпросът е защо Боташ дава само възможност за ползване на
Коментари Харесай

Експертът Хр. Казанджиев: Бързането с участието на Булгаргаз в турския хъб доказва, че ще се доставя руски...

Въпросът е за какво Боташ дава единствено опция за прилагане на инфраструктурата единствено на Булгаргаз, както и за какво вниманието на София не се насочи към увеличение на резервирания потенциал в терминала Александруполис, пита специалистът.

Припомняме, че по съглашението с турската Botas България ще получава единствено полутечен газ. Шефката на Булгаргаз отхвърли подозренията, че посредством турската компания страната и ще получава съветски природен газ. Тя обаче посочи, че съгласно условията на турското законодателство доставените количества газ на терминалите се трансферират условно на Botas, а турската компания дава количествата на входа на българската газопреносна мрежа.

Регионът Тракия, на границата с България, е мястото, където Турция възнамерява да сътвори „ световен хъб “ за газ.

В допълнение към втечнения природен газ, Анкара влага в нов потенциал за предпазване и договаря с Русия и Туркменистан за нови доставки, които биха могли да преминат през Турция към Европа. Потенциалните спънки включват разноски за газопровода, които могат да доближат милиарди долари и геополитическите търкания сред Европейски Съюз и Русия.

Държавата би трябвало да влезе в " Лукойл Нефтохим ", с цел да има сполучлив надзор върху пазара на горива в България, безапелационен е Казапджиев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР