Въпросът е напълно резонен. , че подобен сценарий не се

...
Въпросът е напълно резонен. , че подобен сценарий не се
Коментари Харесай

Министър Вътев да следи протестите на фермерите в Германия. Да си...

Въпросът е изцяло обоснован., че сходен сюжет не се изключва, откакто в края на ноември предходната година фермери и земеделци се обърнаха към ГЕРБ и Движение за права и свободи и желаеха двете партии да се “заемат с проблемите им ”, тъй като властта не е изпълнила нито едно от обещанията си, поети през лятото, с цел да се прекратят митингите на зърнарите. Точно тогава бе поискана оставката на Кирил Вътев като аграрни министър.

 

През месец март обаче следва ротацията в сглобката и ГЕРБ би трябвало да поемат кормилото на страната - Мария Габриел ще стане министър председател, а състава на кабинета ще бъде заменен след оценка на министрите. Все още за имена не се приказва, само че не се изключва опция таман по този начин да падне главата на министър Вътев - по този начин хем ГЕРБ ще извърши уговорките си пред земеделците, хем няма да има митинги, които да клатят стола на Борисов.

 

Зърнопроизводителите у нас упорстват да се подхващат ограничения за избавяне на бранша и приказват за колапс. Поискана бе незабавна среща с премиера, вицепремиера, финансовия и земеделския министри и чуване на зърнопроизводителите в отрасловата земеделска комисия в Народното събрание.

А другояче - изцяло допустимо е у нас да се развие “германски сюжет ” - в Германия не престават митингите на фермерите, а към този момент крайнодесните от “Алтернатива за Германия ” се пробват настойчиво да яхнат вълната на недоволството. Говори се и за съветската връзка в тези митинги. Бившият съветски президент Дмитрий Медведев написа в профила си в Х: " Субсидиите са орязани, а галактическите разноски за Украйна не престават да се усилват. Ако се продължава по този начин украинските националисти може да провеждат Майдан и в Берлин ”.

 

Протестите на фермерите в Германия се обвързват с войната в Украйна и от проруски уеб страници и канали в обществените мрежи,

 

Всъщност за проблемите с държавната помощ за Украйна приказват и българските земеделци. 

" Ние нямаме нищо срещу страната да оказва помощ на Украйна, само че това не би трябвало да е за сметка на българските производители ", разяснява пред Българското национално радио ръководителят на УС на Националната асоциация на зърнопроизводителите Илия Проданов.

 

Той обаче изрично отхвърли ротацията на държавното управление да има нещо общо с новата вълна закани от страна на зърнопроизводителите и не се упорства за оставки или рокади в земеделското министерство.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР