Въпросът е дали не седят някакви други интереси, които не

...
Въпросът е дали не седят някакви други интереси, които не
Коментари Харесай

Проф. Екатерина Михайлова: Не вярвам Гешев да е преживял чак такъв катарзис

Въпросът е дали не седят някакви други ползи, които не виждаме. Лошото е, че в границите на тези десетина дни събитията приказват за доста неприятно положение на институциите и хората, които работят в тях. Не е единствено прокуратурата, въпреки че сега тя е основното настоящо лице. Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия конституционалистът проф. Екатерина Михайлова във връзка със свадите към прокуратурата.

Тя акцентира, че не има вяра да е настъпил чак подобен катарзис при основния прокурор на фона на последните условия, при които прокуратурата стартира да проверява лица от ГЕРБ.

Не може да настъпи чак подобен катарзис при който и да е. Виждаме по какъв начин едни и същи хора трансформират позициите си за часове, сподели проф. Михайлова и добави, че сега представителите на Висш съдебен съвет се пращат с избрани политически визии по отношение на това какво би трябвало да вършат.

По отношение на желанията за промени в конституцията тя разяснява, че непрекъснато се приказва за промени в главния закон, само че никой не изяснява в елементи защо тъкмо става въпрос. Според нея преди да се подхващат каквито и да е промени в Конституцията, първоначално би трябвало да бъде изработен разбор, да се проведат публични съвещания и да се направи преценка н рисковете, преди да се пипа главният закон.

Проф. Михайлова показа, че е последовател на концепцията да се смени мястото на прокуратурата, която би могла да отиде към съда и тогава няма да я има тази строга йерархичност и организация. В този подтекст тя предложи да погледнем европейския опит.

В умозаключение проф. Михайлова съобщи, че е оптимист за втория мандат, „ стига да има воля и предпочитание “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР