Въпросът е, ако има нови избори, какво биха произвели и

...
Въпросът е, ако има нови избори, какво биха произвели и
Коментари Харесай

Настимир Ананиев: При нови избори добрата новина е, че ИТН няма да влезе в НС

" Въпросът е, в случай че има нови избори, какво биха произвели и ще произведат ли нещо по-различно. Може би положителната вест е, че няма да влезе Има Такъв Народ ".

Това сподели пред бТВ депутатът от " Продължаваме промяната " Настимир Ананиев във връзка решението на " ИТН " (ИТН) да напусне ръководещата коалиция, след което държавното управление към този момент няма болшинство в Народното събрание и произлизащата от това опция да се стигне до нови предварителни избори.

Според него по принцип всеки политик и политическа групировка постоянно са подготвени за избори.

" Въпросът е ще има ли болшинство, което може да се оправи с всички рецесии, тъй като виждате, че държавното управление стартира да се оправя постепенно, само че славно с рецесията ", уточни Ананиев.

По думите му дали ще има държавно управление на малцинството ще се реши в Народното събрание. Ананиев изрази мнение, че в Има Такъв Народ има депутати, които ще поддържат кабинета на Кирил Петков, тъй като харесват това, което прави.

От месеци импровизирано се приказва, че в случай че Има Такъв Народ напусне ръководството, групата на партията ще се разцепи и част от депутатите ще продължат да поддържат ръководещите. Засега сходни сигнали няма, само че министър председателят Кирил Петков е почнал да търси поддръжка измежду народните представители от партията на шоумена Слави Трифонов.

В момента обединението сред Политическа партия, Българска социалистическа партия и Демократична България има общо 109 депутати, а с цел да има болшинство ѝ трябват най-малко 121 народни представители. Това значи, че ръководещите имат потребност от поддръжката на най-малко още 12 депутати, отвън техните обединения.

На въпроса дали възможна поддръжка на депутати от Има Такъв Народ за държавното управление може да бъде разчетено като изменничество, Ананиев отговори: " Някои го дефинират като изменничество към партийния водач, от другата страна е измяната към България ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР