Въпросът дали има извънземни и кога ще се срещнем с

...
Въпросът дали има извънземни и кога ще се срещнем с
Коментари Харесай

Китайските учени: Първият контакт с извънземни може да се случи след 400 000 години

Въпросът дали има извънземни и по кое време ще се срещнем с тях е централен за доста учени. Той е надълбоко навлязъл в поп културата, само че истината е, че за в този момент нямаме никакви съответни данни дали въобще има други рационални същества във Вселената.

Огромните й мащаби карат учените да са съвсем уверени, че извънземни има. Но връзката с тях може да е много сложна.

Ново проучване на астрономи от Пекинския педагогичен университет разкрива, че първият контакт може да се случи след 400 000 години, написа ScienceAlert, представени от dir.bg.

За съпоставяне, човешката цивилизация е почти на 12 000 години, като началото й е обвързвано с появяването на земеделието. Видът ни обаче е по-стар. Най-старите остатъци на хомо сапиенс в Европа са датирани на възраст от 47 000 години. В Африка има остатъци, датирани на 160 000 години.

Изследванията на китайските академик се базират на предходна догадка, че в Млечния път може да има 36 разнообразни извънземни цивилизации. Според създателите това е консервативна численост. Те настояват, че може да има още доста други цивилизации, които обаче да не минат през " Големия филтър ". Те биха изчезнали заради война, климатични промени или независещи от тях условия.

Пресмятайки дистанциите в Млечния път и изчислявайки рационално бързи способи за пътешестване, учените от Китай стигат до заключението, че в случай че човечеството оцелее, то след 400 000 години най-вероятно ще е срещнало различен рационален тип.

Много е евентуално обаче човечеството да не мине през " Големия филтър " - рискът от нуклеарна война, международен апетит, пандемии и климатични промени заплашва цивилизацията ни с колапс. Възможно е и непредвидено събитие обвързвано с експлоадирането на свръхнова, промени в Слънцето, конфликт с метеорит или зараждането на неприятелски изкуствен интелект да завършек на човечеството и типът ни да не доживее до срещата с извънземна раса.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР