Въпросът дали е трябвало да му бъде отнето оръжието на

...
Въпросът дали е трябвало да му бъде отнето оръжието на
Коментари Харесай

Демерджиев: Ще има мерки, ако е трябвало да бъде отнето оръжието на убиеца на Нав

„ Въпросът дали е трябвало да му бъде отнето оръжието на Румен Тонев, с което той е прострелял психолога Иван Владимиров –Нав. Ще има отговор, както и ограничения и дейности по отношение на хората, които не са си свършили работата, в случай че се откри сходно нещо ”. Това съобщи в Пловдив вътрешният министър Иван Демерджиев.

Той изясни, че всички обстоятелства и условия към убийството на психолога са открити.

Демерджиев уточни, че жалбите, подавани от психолога не са били свързани със закани, принуждение, разпра или закана ликвидиране.

„ Трябвало е да дадат индикация при всички случаи на полицейските чиновници, че може да ескалира спорът, само че в нито един от тези тъжби и сигнали няма ясно недоволство от физическа разпра, още по-малко - опасност или закана за ликвидиране ”, сподели министърът.

Той не позволява, че е допустимо жалбите да са били манипулирани от чиновници на полицията, защото Румен Тонев не е бил в системата на Министерство на вътрешните работи повече от 20 години.

Според Демерджиев реакцията на полицията в тази ситуация не е била съответна и имало какво да се прави в тази посока.

Не можело обаче да се чака за шест месеца да решат всички проблеми в Министерство на вътрешните работи, насъбрани обратно във времето. Той изясни, че били дали инструкции, само че би трябвало време чиновниците да усвояват тези правила. 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР