Въпросът дали дружеството замърсява околната среда трябва да реши съдът

...
Въпросът дали дружеството замърсява околната среда трябва да реши съдът
Коментари Харесай

ВАС разреши на ТЕЦ „Брикел” да работи


Въпросът дали сдружението замърсява околната среда би трябвало да реши съдът в Стара Загора

Върховният административен съд (ВАС) остави в действие определението на Административен съд – Стара Загора, с което е спряно предварителното осъществяване на заповедта на Регионална ревизия по околната среда и водите /РИОСВ/ - Стара Загора за прекъсване на активността на Топлоелектрическа централа „ Брикел “. Въз основа на тази заповед на предприятието беше наложена насилствена административна мярка за прекратяване на индустриалната активност по Закона за запазване на околната среда.

В разногласието пред Върховен административен съд по административно дело № 7209 от 2022 година висшите магистрати са се произнеси само във връзка с предварителното прекъсване на осъществяването на заповедта на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Стара Загора, само че не и във връзка с изказванията на екоинспекцията за замърсяване на околната среда.

Върховните магистрати одобряват, че разискването на изказванията в жалбата на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Стара Загора нарушавания от страна на „ Брикел” във връзка със замърсяване на околната среда по съставен елемент атмосферен въздух и за нарушавания на условията на член 123в, т. 2 от Закона за запазване на околна
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР