Въпреки заповедта на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев за задължително

...
Въпреки заповедта на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев за задължително
Коментари Харесай

Защо гвардейците не носят маски?

Въпреки заповедта на министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев за наложително носене на защитна маска на публично място, гвардейците не носят такива. Защо?
Вижте отговорът на министерството на защитата:
Гвардейците, които са на пост пред Президентството, не се постанова да носят маски, тъй като съблюдават нужното разстояние и сред тях и преминаващите жители няма контакт. Това обявиха от Министерството на защитата за БГНЕС.
Съгласно наредбите на Устава за войсковата работа на Въоръжените сили на Република България защитните маски не са част от униформата на гвардейците, споделиха още от МО.
Според последните данни, оповестени на днешния брифинг на Националния действен щаб, броят на инфектираните с ковид нараства. Само за последното денонощие са регистрирани 90 нови случая, с което общият брой на инфектираните доближи 1171 души. Общият брой на излекуваните е 193.
През тази и идната седмица се чака пик на инфектираните със смъртоносния вирус. По тази причина управляващите вкараха по-строги ограничения, измежду които е и наложителното носене на защитни маски. Извънредното състояние в България е в действие до 13 май.
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 24 април
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР