От днес гражданите могат да проверят номера на избирателната секция

...
От днес гражданите могат да проверят номера на избирателната секция
Коментари Харесай

Вече може да проверим секцията си за гласуване на изборите

От през днешния ден жителите могат да ревизират номера на изборната секция и мястото на гласоподаване в изборите 2 в 1 на 9 юни - европейски и парламентарни.

Справката се обезпечава от Главна дирекция " Гражданска регистрация и административно обслужване " към Министерство на регионалното развитие.

Информация за адреса на изборната секция може да бъде получена на следния интернет адрес:. Проверка може да бъде направена и посредством гратис позвъняване за страната на станционарен или мобилен телефон на номер 0800 1 4726 ( " 0800 1 GRAO " ) в работни дни сред 9:00 и 17:30 часа.
 Главчев: Основното ни обвързване е изборите да бъдат почтени
Главчев: Основното ни обвързване е изборите да бъдат почтени

Изтеглиха номерата на машините за гласоподаване на вота 2 в 1

Всеки гласоподавател, който има непрекъснат и сегашен адрес в разнообразни обитаеми места, може да изиска регистриране в изборния лист по сегашен адрес. Това става посредством пласиране на електронно заявление през интернет страницата на Групово дело ГРАО на адрес:.

Общинските администрации, след идентификация с електронен автограф посредством уеб страницата, имат опция да обработят информацията за подадените до тях заявки за гласоподаване по сегашен адрес.

Гражданите, подали заявление за гласоподаване по сегашен адрес, би трябвало да имат поради, че ще могат да създадат информация за адреса на изборната секция в данните от окончателните изборни описи за гласоподаване след 28 май.
 34 партии и обединения се записаха в ЦИК за изборите на 9 юни
34 партии и обединения се записаха в ЦИК за изборите на 9 юни

Започва регистрацията на листи и самостоятелни претенденти за евродепутати
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР