Въпреки забраната на общината на спрения строеж пред бл. 29

...
Въпреки забраната на общината на спрения строеж пред бл. 29
Коментари Харесай

Георги Георгиев: Невиждана наглост! Работи се на спрян от общината строеж

Въпреки възбраната на общината на спрения градеж пред бл. 29 в регион „ Овча купел “ се работи, заяви ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

„ Тази заран получих позвъняване от жители, че на запечатания през вчерашния ден строителен обект в „ Овча купел “ се работи макар възбраната. Дойдох на място и се уверих с очите си - невиждана безочливост, работата вътре в обекта кипи макар ограничаващите знаци, сложени през вчерашния ден от общинския строителен надзор “, сподели шефът на СОС.

Той бе безапелационен, че сега от общината сформират нови актове, ще бъдат наложени санкции и ще бъде сезирана прокуратурата за новите нарушавания.
 Незаконният градеж в " Овча купел ", на който работата продължава.

Само преди няколко часа Георгиев разгласи, че през вчерашния ден екипи на Столичната община са запечатели наложително два противозаконни градежа в „ Овча купел “ и „ Възраждане “.

„ Помните, че преди няколко седмици ме сезираха жители с недоволства за вероятно нелегално строителство. Разпоредих инспекция от основния проектант, която откри нарушавания. Затова подадох сигнал до прокуратурата, която е способена да се произнесе за законосъобразността на разрешението за градеж “, напомня шефът на СОС.

Тъй като строителите и на двата обекта отхвърлят да спрат построяването на постройките и бавят книжата, изискани от общината, тя е принудена да запечата входовете на градежите, като по този метод всяко последващо нарушаване към този момент е в компетенциите на Министерство на вътрешните работи. 


Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР