Въпреки възобновяването на полетите с България и увеличаването на броя

...
Въпреки възобновяването на полетите с България и увеличаването на броя
Коментари Харесай

Скъпите полети спирали руснаците за ваканция у нас

Въпреки възобновяването на полетите с България и увеличението на броя им от 24 юли, дестинацията не е доста популяна измежду съветските туристи заради високите цени на билетите. Това съобщи изпълнителният шеф на Асоциацията на туроператорите на Русия (АТОР) Мая Ломидзе пред съветската организация Интерфакс, представена от Флагман.

„ Поради ограничавания на размера на превоза (включително неналичието на чартърни полети), България се трансформира в скъпа ваканционна дестинация и към нея няма огромен интерес от страна на туристите. Цената на тур за двама до България в хотел с 1 звезда, в това число полет, само че без закуска и трансфер, стартира от 86 хиляди рубли на седмица. Със закуски цените стартират от 100 хиляди “, сподели тя.

Както означи Ломидзе, пътуването до България с прехвърляне ще коства малко по-малко, само че времето за полета ще се усили. Независимо от това, удобният престой в България при сегашните условия към момента ще коства не по-малко от 125 хиляди рубли. За същите пари можете да прекарате отмора в Турция с усъвършенствани условия и пряк под наем полет.

Според АТОР нарастването на трафика постоянно е положително за дестинацията, само че за България тази година се е случило прекомерно късно, защото летният сезон в страната завършва към средата на септември.

От 24 юли броят на полетите до България са увеличени с 22 на седмица. В резултат на това ще бъдат осъществявани над 30 постоянни полета до курортите и градовете на страната.

Според условията на Министерството на здравеопазването на България, от 8 юли всички съветски туристи (включително ваксинираните) би трябвало да показват документ с негативен резултат от PCR тест, изработен не по-рано от 72 часа преди идването, напомня Интерфакс. Изключение вършат децата под 12-годишна възраст. Ако съветски жител дойде в България без PCR тест, той ще бъде подложен под карантина за 10 дни.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР