Въпреки увеличеното медийно потребление през 2020 г. в резултат на

...
Въпреки увеличеното медийно потребление през 2020 г. в резултат на
Коментари Харесай

Най-големите медийни агенции

Въпреки увеличеното медийно ползване през 2020 година вследствие на прекараното време по домовете бизнесът на организациите на пазара понижава. Без изненади, това се дължи главно на съкратени бюджети или краткотрайно спрени активации на рекламодатели при започване на пандемията. Така през 2020 година общият размер от доходи на най-големите медийни организации, които не са част от информационна група, понижава с над 11% и се равняват на общо 98.9 млн. лева Оборотите им постоянно съставляват композиция от информационните бюджети на клиентите им, които ръководят и таксите за обслужването им. Някои компании обаче заплащат непосредствено на медиите или на онлайн платформите, където популяризират, и бюджетите им не минават през организациите, макар че отново се ръководят от тях. Затова в реалност вложените средства в връзки през 2020 година са повече от общия оборот на организациите.

Подреждането в класацията тази година значително се резервира, макар че оборотите понижават на 11 от общо 12 компании. На първо място още веднъж излиза медийната организация Argent, която регистрира 22.8 млн. лева доходи и спад с близо 14%. На второ място, или с една позиция по-високо по отношение на предходната година, се класира " Българска медиа организация ". До думите на медиа шефа Вера Георгиева това се дължи значително на спечелването на нови клиенти, измежду които Dr. Oetker, Guerlain, Clarins, Jimmy Choo и Montblanc.

Традиционно една след друга се класират организациите Initiative и Universal Media Bulgaria, надлежно на 4-о и 5-о място, които оперират настрана, само че са на един притежател. Въпреки спада в оборотите им през 2020 година ръководещият шеф Марияна Ковачевич остава оптимистична за развиването на пазара. " Той е 75% възобновен по отношение на равнището му през 2019 година Някои промишлености обаче въобще не се възвръщат като туризъм, самолетни компании, първокласни артикули ", споделя тя. Единствената организация с растеж в приходите през 2020 година е GK Services, които заемат 6-о място с оборот 8.3 млн. лева
Натиснете връзката " Преглед на оригинала ", с цел да заредите изображението в цялостен размер Автор: Капитал
По думите на Катерина Буюклиевa, ръководещ шеф на класираната на осмо място организация Media Club, телевизионната реклама остава най-предпочитана от огромните рекламодатели, а интернет интензивностите за огромна част от тях са без спиране през цялата година. " Всички търсят точно таргетиране и доста положително обмисляне. Все по-сериозно се вглеждат в качествените индикатори на плануваните акции и търсят оптималната успеваемост ", споделя още тя.
Реклама
В края на класацията тази година се подреждат още веднъж две организации с идентична благосъстоятелност, само че опериращи настрана - StandPoint Media и StandPoint Consulting. Те също регистрират спад в оборотите, които се равняват на надлежно 1.1 млн. лева и 800 хиляди лева " Пандемията промени метода на взимане на капиталови решения, някои браншове станаха по-предпазливи, до момента в който новите играчи по-скоро се хвърлиха самоуверено напред в рекламата ", споделя медийният шеф на StandPoint Media Десислава Даковска. По думите й смяна има и в потребителското държание. " Те стават все по-придирчиви и търсещи оптимално количество съответна и съдържателна информация, по тази причина е доста значим методът на потребление на информационните канали ", добавя още Даковска.

Според основния действен шеф на Argent Симона Тенчева следствията от пандемията ще продължат да се усещат и през 2022 година " Променящият се метод на живот - навлизащият все по-активно хибриден модел на работа, към този момент рефлектира върху метода, по който консумираме медиите. Електронната търговия да вземем за пример ще продължи да пораства и ще има дълготрайно позитивно влияние върху цялостния пейзаж в цифровите медии ", споделя още Тенчева.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Автор Сирма Пенкова
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР