Въпреки увеличената цена на топлинната енергия заради драстично покачващите се

...
Въпреки увеличената цена на топлинната енергия заради драстично покачващите се
Коментари Харесай

Експерти: Отоплението на парно е с поне 20% по-евтино от отоплението на ток във Велико Търново

Въпреки увеличената цена на топлинната сила поради фрапантно покачващите се природен газ и въглеродни излъчвания, отоплението на парно остава сензитивно по – на ниска цена във Велико Търново по сметките на експертите.

Ако ползвате за отопление електрическа сила, макар субсидираната от страната цена, ще платите за Квтч дневна сила с включени мрежови услуги 0,213 лева без Данък добавена стойност.

За семействата, които вършат добре своята сметка и се стремят към по – висока консумация през нощта съотношението, което могат да доближат е 30% нощна сила към 70% дневна, като статистистиката демонстрира по-скоро дневна консумация 80+%. Дори при удобните 30% приблизително дневна нощна сила се получава малко над 0,18 лв/Квтч. без Данък добавена стойност.

Цената на Квтч топлинна сила в остарялата столица е 143, 53 лв/ Квтч с Данък добавена стойност, което значи, че отоплението на парно би било най – малко 20% по на ниска цена.

В града цената на кубик топла вода, предлаган от топлофикация остана непроменена и това лято. Шестте лв. за кубик, които плащаха клиентите са два пъти по – малко от нормалните промоционални 11 – 13 лв/кубик в останалите градове с централно топлоснабдяване.

„ Съветваме хората да сключат контракт още при започване на сезона, макар че това е допустимо когато и да е. Топлинната сила обезпечава комфорт, неосъществим при отопление с електрическа сила или твърди горива. Сметките на експертите, които всяко домакинство може самостоятелно да си направи също ясно демонстрират, че по – евтиният метод за отопление на търновци е централното топлоснабдяване.

От оптималната рехабилитационна лятна стратегия през последните години се следи и наклонност за увеличение на качеството на топлофикационната услуга или явен тренд за минимизиране на повредите.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР